30/10/2020

Řešení na míru: Doplněk do prohlížeče pro Shoptet u klienta farma Moulisových.

Řešení na míru: Doplněk do prohlížeče pro Shoptet u klienta farma Moulisových.

V dnešním článku vám ukážeme, jak lze prakticky využít naše rozšíření v podobě doplňku pro Shoptet, a tím snadno vyřešit velmi specifický požadavek klienta

Problém jménem EAN kód

Farma Moulisových prodává bio maso balené v balících na váhu s čárovým kódem, který potřebují naskenovat v Shoptetu. EAN kód na jednotlivých produktech má tuto podobu – 2800040001234. Skládá se ze samotného EAN kódu (6 číslic – 280004), dále obsahuje označení pro celá kila (3 číslice – 000), desetiny kila (3 cifry – 123) a poslední cifra značí kontrolní číslo (4).

Problém je, že Shoptet neumožňuje rozdělení EAN kódu, a tedy načtení hmotností u jednotlivých produktů, které je pro klienta stěžejní. Kdyby klient chtěl kód v této podobě skenovat do Shoptetu, musel by mít pro každý gram masa nastavenou vlastní variantu, což je prakticky nemožné. 

Řešením je doplněk na míru

Pro usnadnění práce a načtení všech potřebných parametrů, jsme pro klienta vyvinuli doplněk, který funguje tak, že daný čárový kód při čtení čtečkou automaticky rozdělí. Dojde tedy k oddělení a načtení informací o váze produktu a části samotného EAN kódu. Zároveň se daný produkt přidá do objednávky, kterou klient poté velmi snadno zkompletuje. 

 

Jak to funguje v praxi?

Klient má na e-shopu v nabídce výhodný balíček mixu hovězího masa za 1300 Kč. V rámci naší služby obdržel rozšíření do prohlížeče, ve kterém si v administraci jednoduše klikne na “Naskenovat mix” a jednotlivá balení masa naskenuje čtečkou. Po naskenování produktu náš doplněk EAN kód daného produktu automaticky rozloží a klient díky tomu přehledně vidí veškeré potřebné informace o produktu (váha, druh masa, cena za kilo tohoto druhu masa, výsledná cena daného produktu, interní kód produktu a EAN). 

V rámci této konkrétní služby jsme tedy klientovi nastavili limit 1300 Kč v rámci kterého může snadno skenovat dané produkty, které chce zahrnout do výhodného balíčku, dokud tento limit nevyčerpá. V případě omylu či přečerpání limitu lze samozřejmě naskenované produkty smazat a nahradit jinými. Poté jen snadno všechny načtené věci jedním kliknutím přidá do objednávky, která se automaticky zkompletuje

Velmi rychle tedy vytvoří potřebnou objednávku jen tím, že načte zboží, automaticky nastaví přesně množství produktů a všechno nakonec přidá do objednávky. 

Potřebujete podobné řešení na míru? Nebo v rámci svého e-shopu řešíte jiný problém, se kterým si nevíte rady? Neváhejte se na nás obrátit





Aby web fungoval správně, abychom věděli, co na webu zlepšit, abychom vás neotravovali nevhodnou reklamou nebo abyste z webu měli příjemnou uživatelskou zkušenost, potřebujeme od vás souhlas pro uložení souborů cookies.