29/9/2019

Jak zasílat data o objednávkách (nejen) do Google Sheets?

Jak zasílat data o objednávkách (nejen) do Google Sheets?

Do našeho doplňku Automatizace objednávek jsme nově přidali možnost odesílání informací do externí služby (Slack, Google Sheets apod.). Díky této aktualizaci můžete mít k dispozici vždy aktuální data o nezaplacených či stornovaných objednávkách, upomínkách k zaplacení objednávky. 

 

Jak funguje automatizace objednávek?

Nastavíte si automatické změny objednávek přesně podle vašich potřeb. Díky tomuto doplňku tak můžete nechat automaticky zasílat upomínky či stornovat dlouho nezaplacené objednávky. Naši klienti tento doplněk nejvíce využívají:

  • při urgování plateb,
  • třídění objednávek dle dopravy a jiných kritérií.

 

Díky napojení na Balíkobot můžete posílat upozornění, že balík leží na poště a také filtrovat vratky.

 

Lze zasílat data do externích aplikací – Google Sheets, Slack a jiných?

Po nedávné aktualizaci je možné zasílat data o objednávce do externí služby za pomocí tzv. webhooku. Mezi externí služby patří například Slack, Google Sheets, ale i další nástroje, které pro vaše podnikání běžně používáte.

Toto rozšíření dostal každý náš klient ZDARMA a nyní se podíváme, jak tato nová vychytávka funguje.

Jaký je postup?

1. V doplňku Automatizace objednávek najdeme možnost nastavení pravidel objednávek.

2. U jednotlivých pravidel vidíme možnost "Volat URL s daty o objednávce". Pokud tedy objednávka splní nastavené pravidlo, informace o této objednávce se odešlou na zvolenou URL adresu.

3. Pro účely zasílání dat můžeme zvolit webhook.site – zde získáme unikátní URL, kterou pak můžeme použít do kolonky "Volat URL s daty o objednávce".

3. Tato data můžeme poté nechat zpracovat programátorem, nebo můžeme využít některou z dostupných služeb jako je například Zapier nebo Integromat.

4. V tomto případě využijeme Integromat, který spojuje moduly – webhook až po externí službujako například Google Sheets. V Integromatu si také můžeme nastavit, jaká data a kam chceme zasílat.

Natočili jsme pro vás podrobný návod, který vám ukáže, jak na to:

Aby web fungoval správně, abychom věděli, co na webu zlepšit, abychom vás neotravovali nevhodnou reklamou nebo abyste z webu měli příjemnou uživatelskou zkušenost, potřebujeme od vás souhlas pro uložení souborů cookies.